Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Apple обійшов Samsung кількістю проданих смартфонів

У четвертому кварталі 2017 року американський технологічний гігант Apple обійшов південнокорейського конкурента Samsung за кількістю проданих смартфонів, - DW.

Про це свідчать дані консалтингової компанії IDC, оприлюднені в п'ятницю, 2 лютого.

У той час як Apple продав у зазначеному кварталі 77,3 мільйона різних пристроїв iPhone (частка ринку - 19,2 відсотка), Samsung відстав із 74,1 мільйона проданих смартфонів (18,4 відсотка ринку). Apple відібрав лідерство попри скорочення кількості проданих пристроїв у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 1,3 відсотка. На третьому, четвертому і п'ятому місцях - китайські виробники, Huawei, Xiaomi та Oppo - з частками ринку 10,2 відсотка, 7 відсотків та 6,8 відсотка відповідно.

Водночас Samsung, кількість проданих смартфонів якого в четвертому кварталі скоротилася на 4,4 відсотка, зберіг лідерство за підсумками року з часткою ринку в 21,6 відсотка проти 14,7 в Apple. Успіх американської компанії в четвертому кварталі пояснюється виведенням на ринок у вересні минулого року нової лінійки iPhone.

Загалом ринок смартфонів у останньому кварталі 2017 року скоротився на 6,3 відсотка. Експерт IDC Ентоні Скарселла пояснює, що купівля нових моделей-флагманів "виявилася радше розкішшю, ніж необхідністю" серед користувачів. Інше дослідження ринку - компанії Strategy Analytics - вказує на скорочення продажів у світі в цьому кварталі на цілих 9 відсотків, головно через 16-відсоткове зниження на китайському ринку. 

Однак за весь минулий рік кількість проданих пристроїв майже не змінилася - на рівні 1,47 мільярда.

Apple 1 лютого також повідомив про рекордний квартальний прибуток - в останньому кварталі 2017 року він становив 20 мільярдів доларів США. Виручка сягнула 88,3 мільярди доларів. При цьому компанія передбачає у поточному кварталі виручку на рівні 60-62 мільярди доларів, що є більш песимістичним прогнозом, аніж попередні оцінки аналітиків.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ