Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

iPad Pro 11 (2022): огляд 11-дюймового планшета від Apple

«Яблучні» планшети серії Про протягом багатьох років є взірцем для інших виробників із погляду елегантного візуального виконання та функціональних можливостей.

Вони з успіхом використовуються сотнями тисяч людей як у якості інструменту для роботи, так і як пристрої для мультимедіа-розваг. iPad Pro 11 — це молодша версія в останньому поколінні серії, презентованому восени 2022-го року.

Серед її головних чеснот варто виділити яскравий сенсорний дисплей топової якості, відмінну продуктивність, підтримання фірмових стилусів Apple Pencil 2, а також ефективну та тиху роботу системи охолодження.

Цей компактний пристрій доволі легко справляється із завданнями, які стають проблемою для деяких ноутбуків і стаціонарних ПК. Із погляду дизайну планшет мало чим відрізняється від попередника, втім апаратні покращення справді вражають.

Конструкція та візуальне оформлення

Купертинівці не оновлювали дизайн Айпадів лінійки Pro з 2020-го року. Мабуть, тому що він видався дуже вдалим. Витончений корпус виконананий із міцного алюмінію. На вибір покупців є два вже звичні варіанти забарвлення: Space gray (космічний сірий) і Silver (сріблястий).

Рамки навколо дисплея досить широкі, однак багато хто вважає це плюсом, оскільки вони запобігають випадковим дотикам. Розміри та вага теж не змінилися, однак варто зазначити, що в цьому поколінні з'явилася версія 5G із підтриманням навігації GPS, яка є трохи важчою за стандартну (Wi-Fi).

Властивості екрану

Модель Pro 11 (2022) отримала IPS-дисплей класу capacitive touchscreen із діагоналлю 11 дюймів та роздільною здатністю 2388 x 1668 пікселів. Частота розгортання 120 Гц дає змогу плавно відтворювати динамічні сцени, отже на цьому планшетнику можна із задоволенням дивитися фільми і трансляції спортивних змагань.

Щільність пікселів 265 ppi забезпечує чіткість зображення. Також слід відзначити хорошу яскравість (640 кд/м2) та широкі кути огляду.

Апаратні компоненти й ресурси пам'яті

Девайс працює на базі фірмового процесора останнього покоління Apple M2 із 10 ядрами й тактовою частотою 3,5 ГГц. Чіпсет оснащений інтегрованим відеоадаптером. Робота в режимі багатозадачності (вебсерфінг, перегляд відео, спілкування) не викликає нарікань. Доступні п'ять конфігурацій із різним об'ємом оперативної/фізичної пам'яті: 8/128 Гб, 8/256 Гб, 8/512 Гб, 16 Гб/1 Тб, 16 Гб/2 Тб.

Камери та автономність

12-мегапіксельна основна камера із ширококутним сенсором підтримує технологію оптичної стабілізації. Покращений спалах дає змогу робити знімки гідної якості за недостатнього освітлення. «Фронталка» із функцією FaceTime забезпечує хорошу якість картинки під час відеовикликів.

Що стосується автономності, iPad Pro 11 має вбудований акумулятор ємністю 7538 мА·г, який забезпечує приблизно 14 годин роботи без підзаряджання в режимі активного Wi-Fi-з'єднання. В умовах максимального навантаження цей планшет працює на одному заряді стільки ж, як і модель попереднього покоління. Втім, варто відзначити кращу швидкість зарядки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ