Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Який iPhone купити у 2024 році? | iSpace.ua

iPhone 15 Pro став хітом вересневої презентації від Apple. Звичайно, він отримав безліч нових функцій і став одним з найдосконаліших смартфонів бренду.

Але це не означає, що минулорічні iPhone 14 Pro втратили свою актуальність. Вони, хоч і не останні, залишаються потужними й актуальними, а при цьому й доступними за ціною.

iPhone 14 Pro проти iPhone 15 Pro: відмінності в дизайні

Вперше при виготовленні смартфонів Apple використала титан - надміцний матеріал, який використовується в марсоходах NASA. Рамки з титанового сплаву отримали нові iPhone 15 Pro і Pro Max. А от корпус минулорічних iPhone 14 Pro виготовлений з хірургічної сталі - відмінного матеріалу, який довів свою надійність.

Також різняться кнопки перемикання беззвучного режиму: в iPhone 14 Pro це стандартна гойдалка, а в iPhone 15 Pro - кнопка Action, яку можна налаштувати. На неї можна “повісити” різні функції: беззвучний режим, запуск камери, увімкнення ліхтарика, диктофона та інші. А можна створити власну команду: увімкнути VPN, відкрити застосунок тощо.

Діагональ екрана в обох смартфонах однакова: 6,1 дюйма. Розміри теж практично не відрізняються.

iPhone 14 Pro: 147,5×71,5×7,85 мм, 206 г:

iPhone 15 Pro: 146,6×70,6×8,25 мм, 187 г:

Щодо характеристик, новачок став трошки тоншим і легшим. Але чи відчувається ця різниця насправді - це питання суб'єктивне. Особливо, якщо ви носите телефон у чохлі.

Кольори iPhone 14 Pro і iPhone 15 Pro

У палітрі минулорічних Pro-версій 4 кольори: “глибокий фіолетовий”, “космічний чорний”, золотистий і сріблястий.

Кольори iPhone 15 Pro інші: “титановий” чорний”, “титановий синій”, “титановий білий”, а також “натуральний титан” сірого відтінку.

В обох моделях пастельні відтінки корпусу, а задня панель покрита матовим склом.

Характеристики iPhone 14 Pro і iPhone 15 Pro

Усі топові фішки, завдяки яким iPhone вважається лідером ринку, присутні в обох смартфонах:

  • обсяг пам'яті: 128, 256, 512 ГБ і 1 ТБ;
  • Always-On Display;
  • сканер LiDAR;
  • Dynamic Island на передній панелі;
  • OLED-дисплей Super Retina XDR1 з підтримкою ProMotion і частотою оновлення до 120 Гц. Пікова яскравість - до 2000 ніт на відкритому повітрі;
  • потужний акумулятор: до 23 годин відтворення;
  • стійке до ударів скло Ceramic Shield;
  • IP68: водонепроникність на глибину до 6 метрів протягом 30 хвилин;
  • підтримка MagSafe, 5G і Bluetooth 5.3.

Чіпи

iPhone 14 Pro оснащений чіпом A16 Bionic з 6 ядрами CPU і 5 - GPU. Цей чіпсет спочатку розроблявся з запасом продуктивності на кілька років вперед. Тому сьогодні він легко впорається з ресурсоємними додатками і випереджає більшість конкурентів. Ви зможете монтувати відео, обробляти фотографії, грати в "важкі" ігри, одночасно запускати десятки додатків і миттєво перемикатися між ними. Потужності iPhone 14 Pro вистачить для абсолютної більшості користувачів.

У iPhone 15 Pro встановлено чіп A17 Pro - найшвидший мобільний процесор у світі на сьогоднішній день. У нього 6 ядер CPU і 6 - GPU (на 1 більше, ніж у попередника). За словами Apple, центральний процесор став на 10% швидшим, а графічний - на 20%.

iPhone 15 Pro ідеально підходить для ігор. У цій моделі Apple вперше використала апаратне прискорення трасування променів, що в чотири рази швидше, ніж програмне трасування (як у A16 Bionic). Ця функція забезпечує плавну графіку і реалістичне освітлення, відблиски і відображення в іграх. Загалом, геймерам сподобається. До речі, тепер вони зможуть грати в консольні ігри прямо на телефоні: Resident Evil Village, Resident Evil 4, DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT і Assassin's Creed Mirage.

Висновок

Обидві моделі iPhone вражають продуктивністю і передовими можливостями. Отже, ви не залишитеся розчарованими незалежно від вашого вибору.

Якщо вам потрібен потужний і сучасний смартфон для щоденного використання, але ви не прагнете завжди мати найновіші новинки, варто обрати iPhone 14 Pro: він залишається відмінним навіть у порівнянні з новим iPhone 15 Pro. Додатково, завдяки регулярним оновленням iOS, цей телефон залишатиметься актуальним щонайменше на наступні 5 років.

Про iSpace.ua

iSpace.ua - Apple Premium Reseller, ваш надійний партнер для придбання продукції Apple в Україні. Наші магазини пропонують широкий вибір продукції, включаючи комп’ютери Mac, смартфони iPhone, годинники Apple Watch, планшети iPad і безпровідні навушники AirPods, а також повний асортимент аксесуарів та програмного забезпечення.

Якщо ви шукаєте, де купити MacBook Pro в Україні, ми є офіційним партнером Apple, і ви можете зробити це в наших магазинах iSpace. Для отримання актуальних цін завжди можете звертатися до наших спеціалістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ