Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

П’ятнадцятий Айфон: який вибрати у 2024 році

Чотири Айфони п’ятнадцятої серії, і всі стабільні та привабливі, як один. Важко сказати, яка версія заслуговує називатись найкращою.

  1. За продуктивністю лідирує iPhone 15 Pro Max. Але й ціна у нього кусається, навіть якщо брати мінімальну конфігурацію.
  2. Базовий iPhone 15 Apple найдоступніший. А ще — компактний, легкий і зручний.
  3. Pro-версія збалансована: виконана в оптимальному розмірі та оснащена потужним чипом і передовою камерою.
  4. Плюс — підходить для мультимедійних завдань завдяки великому екрану та автономності.

У кожного Айфона — свій «профіль». Щоб зробити правильний вибір, потрібно проаналізувати цілі експлуатації.

Кому підійде Айфон 15 Про?

«Молодший» флагман орієнтований на вибагливих користувачів. В компактному титановому корпусі ховається неабияка обчислювальна міць. Її забезпечує процесор А17 Про з шістьма ядрами та високою тактовою частотою. Він енергоефективний, тому невеликої (порівняно з Андроїдами з того ж цінового сегмента) батареї вистачає надовго. За даними виробника: на 20 годин відтворення відео з інтернету та 23 — з пам’яті. В реальних умовах — 9-10 годин активності камери, браузера, програвача, функцій зв’язку, утиліт та завантажених програм.

Можна купити Айфон 15 Про за посиланням https://www.moyo.ua/telecommunication/smart/iphone-15-pro/. Є 4 конфігурації: від 128 Гб до 1 Тб. Фахівці радять брати середній варіант — на 256 або 512 Гб, щоб користуватися без обмежень.

Для кого базовий Айфон 15?

«База» тим і приваблива, що не має надлишкових функцій та легко підлаштовується під звички та настрої власника. Вона представлена у п’яти кольорах, зокрема, в рожевому, блакитному, жовтому та світло-зеленому. Є й класика: насичений чорний з матовим фінішем.

Варто купити iPhone 15, якщо є потреба:

  • Планується перше знайомство з IOS. Для переходу з Андроїда це найкращий варіант.
  • Попередній Айфон давно застарів. Вісімку чи Xr можна сміливо міняти на «базу». Різниця — майже космічна.
  • В пріоритеті довговічність та надійність. Тривала програмна підтримка передбачається.

Які завдання «тягне» Айфон 15 Плюс

Айфон Плюс при всіх базових характеристиках має величезний екран. Звідси випливає специфіка використання: геймінг, бінджвотчинг (перегляд серіалів «запоєм) та інші потреби. Смартфон підходить для всіх тих задач, які потребують якісної картинки.

Коли варто розщедритися на 15 Про Макс

У флагмана з 6,7-дюймовим екраном безкомпромісна камера, витривала батарея і якісна матриця. Це означає, що він створений для креативу. Підтримка передових форматів фото та відео, зокрема ProRAW, робить Про Макс інструментом для професійного редагування, монтування, поширення. Світлини на Айфон виходять чіткими, контрастними, деталізованими — ніби на вартісний фотоапарат. Тріо камер працює злагоджено та швидко, без прогальмовувань.

За допомогою Про Макса можна заробляти: організовувати фотосесії, малювати наліпки, писати статті в текстових редакторах, проводити онлайн-консультації через FaceTime.

Висновки

Всі версії варті уваги. На якій зупинитися — залежить від бюджету та побажань до апаратного забезпечення. Головне — купувати в перевіреному місці, щоб не натрапити на відновлений Айфон під виглядом нового або репліку, яка «прикидається» оригіналом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ