Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Арбітра Романа Брандибуру відсторонили від матчів обласної Прем’єр-ліги

Комітет арбірів Федерації футболу Львівської області вирішив дискваліфікувати арбітра Романа Брандибуру за попущені помилки у матчі обласного чемпіонату Прем’єр-ліги між «Юністю» з Верхньої Білки та «Гірником» з Новояворівська.

Матч між цими командами, що відбувся на домашньому стадіоні «Юності» 24 червня, завершився на 67-ій хвилині матчу, коли команда «Гірник» через нібито незгоду з рішенням арбітра, зійшла з футбольного поля. Станом на 67 хвилину матчу рахунок був нічийним 1:1.  

Що цікаво, на думку арбітра всесоюзної категорії Михайла Кусеня, арбітр у цьому матчі помилявся на користь обох команд.

«На 3-ій хвилині матчу арбітр повинен був ставити пенальті у ворота команди з Новояворівська, але порушення правил у штрафному майданчику чомусь не побачив, - каже в коментарі програмі «Реальний Футбол» Михайло Кусень. -Щодо другого пенальті у ворота «Гірника», то на відео не чітко видно чи був фол з боку захисника команди «Гірник». Щодо пенальті у ворота «Юності», то він справедливий, адже захисник зіграв немов баскетболіст у штрафному майдачнику. Натомість друга жовта картка гравцю команди «Гірник» також була показана не зовсім справедливо. Арбітр вирішив вилучити гравця з гри, при цьому міг і не показувати другу жовту картку. А щодо останнього спірного епізоду, коли «Юність» зрівняла рахунок, то, на мій погляд гол був зарахований справедливо, адже захисник вибивав м’яч в поле, знаходячись явно за лінією воріт. Загалом КДК ФФЛ має зробити серйозні висновки, щоб такі випадки у нашому обласному футболі більше не повторялися», - сказав Михайло Кусень.

Заслухавши спостерігача арбітражу Андрія Арпадовича Шандора і переглянувши відео матчу 12-го туру між командами  «Юність» (Верхня Білка) – «Гірник» (Новояворівськ), комітет арбітрів Федерації футболу Львівської області вирішив:

За допущені важливі помилки, які вплинули на хід гри (не призначений пенальті у ворота команди гостей на 3-ій хвилині та вилучення гравця команди гостей Богдана Карковського через помилково винесену другу жовта картку на 47-ій хвилині), відсторонити арбітра Романа Брандибуру від матчів Прем’єр- і Першої ліг Львівщини до 1-го вересня 2018-го року, і залучати його на ігри Другої та Третьої ліг Львівщини до вказаного терміну.

«Ми вирішили зробити жорсткішими нормативи для арбітрів, які хочуть працювати на матчах найсильнішої ліги Львівської області. Рівень інтенсивності футболу зростає, тому рефері повинні встигати за всіма подіями на полі. Після засідання комітету під час навчального семінару на стадіоні «Скіф» проаналізували з арбітрами та спостерігачами арбітражу матчі Прем’єр-ліги Львівщини за останній місяць, розглянули спірні моменти. Були негативні ситуації в поєдинках «Думна» – ФК «Самбір», ЛСК «Погонь – ФК «Миколаїв» та «Юність» (Верхня Білка) – «Гірник», пов’язані здебільшого із взаємодією арбітрів та асистентів. Сподіваюся в майбутньому вони не повторяться», – зазначив у коментарі інформаційному центру Федерації футболу Львівської області голова Комітету арбітрів ФФЛ Андрій Шандор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ