Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

Арестовича заочно арештували на росії

Арестовича звинувачують у поширенні військових "фейків" та "закликах до тероризму"
фото Укрінформ

Басманний районний суд Москви заочно заарештував на два місяці колишнього радника Офісу Президента України Олексія Арестовича.

Про це повідомляє Укрінформ.

Арестовича звинувачують у поширенні військових "фейків" (пункт "д" ч. 2 ст. 207.3 КК РФ) та "закликах до тероризму" (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ).

У жовтні 2023 року Арестовича оголосили у розшук у Росії, через кілька місяців, у травні, Росфінмоніторинг вніс його до реєстру "терористів та екстремістів" за підозрою у причетності до тероризму.

Арестович став широковідомим після початку повномасштабної війни Росії проти України, коли він виступав із брифінгами, як радник Офісу Президента.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Нацполіція порушила кримінальну справу проти Арестовича за фактом звернення групи народних депутатів щодо неправдивого повідомлення про злочин. Дії фігуранта були кваліфіковані як завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення (ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України).

Перед тим, у жовтні 2023 року, народні депутати звернулися до очільника Нацполіції України Івана Вигівського з проханням притягнути Арестовича до кримінальної відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про нібито вчинення кримінального правопорушення народним депутатом Наталією Піпою. Арестович звинуватив її в "розпалюванні міжнаціональної ворожнечі" після того, як вона зробила зауваження виконавцю пісень Віктора Цоя у Львові.

Згодом у своєму Телеграм-каналі блогер заявив, що після його звернення Печерський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань розпочати стосовно депутата слідство.

Наразі Арестович перебуває за межами України. У Головному управлінні розвідки Міноборони спростували інформацію про те, що колишній позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович виїхав з країни на підставі їхнього листа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ