Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Архіви з окупованого Криму опублікували онлайн
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Архіви з окупованого Криму опублікували онлайн

Архіви з окупованого Криму зробили доступними онлайн
ДАСУ опублікувала генеалогічні документи онлайн. Фото: cutt.ly

Разом з американською корпорацією Family Search International ми створили окрему рубрику на офіційному сайті Державної архівної служби України з наданням онлайн-доступу до близько 400 тисяч копій документів Національного архівного фонду архівних установ Автономної Республіки Крим" - зазначив голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов, пише gazeta.ua.

Під час брифінгу говорили про діяльність Державної архівної служби України в напрямку збереження та забезпечення доступу до документів архівів Криму.

"Безумовно, питання збереження та накопичення документів Криму, як органів державної влади, так і фізичних та юридичних осіб, є важливими для державної політики з деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", – сказав постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вказав, що окупаційна влада Криму може знищити архівні документи.

"Над усіма цими документами нависла пряма загроза, якщо не знищення, то фізичного розкрадання та вивезення", - сказав він.

Ознайомитися з документами можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ