Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Авіація РФ здійснює інтенсивні удари в Сирії - спостерігачі

Після вчорашньої загибелі 10 мирних мешканців авіація Росії та режиму Башара Асада почала 12-й день ескалації на північному заході Сирії інтенсивними авіаударими, що супроводжуються важкими обстрілами наземного базування.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на британський Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Сирійська обсерваторія стежила за інтенсивними прольотами російських бойових літаків, починаючи з ночі 10 травня в небі провінцій Хама та Ідліб у зв'язку з проведенням повітряних нальотів на місцевість.

"Після півночі до світанку сьогоднішнього дня вони здійснили 6 рейдів на Аль-Гбіт і його околиці, 3 рейди на околиці Кафр-Нубл, по 2 рейди на околиці аль-Фтіра, Ваді Мартахун, Маарет Хурма, села аль-Бара і аль-Хвайз", - розповідають спостерігачі.

Також повідомляється, що вертольоти скинули 4 бочкові бомби 11 травня в містечку Аль-Гбіт в південній сільській місцевості Ідліба та інших місцях, зокрема на півночі Латакії.

За даними обсерваторії, під час найсильнішої ескалації після укладання перемир'я Путіна-Ердогана, 33 цивільні особи, зокрема 7 жінок і 11 дітей, загинули внаслідок російських повітряних бомбардувань в Ідлібі і Хамі від 30 квітня по 10 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ