Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Австралія запровадила нові санкції через вторгнення росії в Україну

Уряд Австралії 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну, запровадив додаткові цільові фінансові санкції та заборону на в'їзд для 55 осіб.

А також цільові фінансові санкції для 37 юридичних осіб, щоб притягнути до відповідальності винних у незаконному та аморальному вторгненні росії, повідомляє МЗС країни.

Нові санкції спрямовані проти осіб, причетних до депортації росією українських дітей з регіонів, що перебувають під тимчасовим російським контролем. Це слідує за рішенням Міжнародного кримінального суду про видачу ордерів на арешт президента Путіна та Уповноваженої з прав дитини росії Марії Львової-Бєлової за воєнний злочин незаконної депортації. Також санкції наклали на об'єкти в російському оборонному, енергетичному, медійному та мінерально-сировинному секторах, а також на об'єкти, що беруть участь у російських закупівельних мережах у Білорусі, Ірані та Північній Кореї.

"Ці санкції відображають позицію австралійського уряду, який вважає, що ті, хто підтримує незаконну війну росії, зіткнуться з наслідками", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом Австралія запровадила понад 1200 санкцій у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Сьогоднішні санкції є продовженням оголошення минулого тижня про те, що уряд Австралії виділить 50 млн австралійських доларів Міжнародному фонду для України, безпосередньо підтримуючи закупівлю пріоритетних військових засобів. Цей внесок збільшує загальну підтримку України з боку Австралії до приблизно 960 млн австралійських доларів, у тому числі 780 млн австралійських доларів на військову підтримку.

"Австралія знову закликає росію та її прихильників негайно припинити цю безглузду війну. Сьогодні і кожного дня Австралія стоїть з Україною та її народом", — зазначили в МЗС країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ