Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Австрія надасть 40 млн євро на програми відновлення України та Молдови

Австрія виділить 40 мільйонів євро для підтримки проектів реконструкції та відновлення в Україні та Молдові.

Про це йдеться у пресрелізі, який опубліковано на сайті міністерства фінансів Австрії, пише Суспільне. 

Австрія взяла на себе зобов'язання інвестувати 30 млн євро у рамках нещодавно започаткованої Спеціальної програми для України та Молдови (SPUR) в рамках Міжнародної асоціації розвитку (IDA), відділення Групи Світового банку. Крім того, негайну додаткову підтримку у розмірі 10 млн євро обіцяно через Трастовий фонд допомоги, відновлення, реконструкції та реформування в Україні (URTF).

Зокрема внесок через IDA дає змогу залучити кошти в обсязі близько 90 млн євро. IDA займається боротьбою з бідністю та сприянням сталому розвитку в найбідніших країнах світу. Ці 90 млн євро будуть спрямовані, зокрема, на подолання дефіциту фінансування важливих рамкових проєктів в Україні у сферах енергетики, транспортної інфраструктури та охорони здоров'я, а також на підтримку проєктів у Молдові.

Загальний обсяг фінансування SPUR становить 6 млрд доларів. Основна частина цієї суми — 5,7 млрд, призначена для України, яка постраждала від війни, а Молдова отримає 300 млн доларів.

"Австрія вкотре демонструє свою солідарність з країнами, які постраждали від кризи. Цією інвестицією ми підкреслюємо нашу відданість підтримці реконструкції та відновлення в Україні та Молдові", — сказав міністр фінансів країни Магнус Бруннер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ