Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Азаров доручив розібратися з «АероСвітом»

Прем‘єр-міністр України Микола Азаров доручив вжити всіх необхідних заходів для якнайшвидшого повернення на Батьківщину заблокованих за кордоном пасажирів «Аеросвіту». Про це він заявив під час засідання Кабінету Міністрів України 9 січня 2013 року, звернувши увагу на резонансну ситуацію, яка склалась навколо одного з найбільших вітчизняних авіаперевізників – компанії «Аеросвіт», повідомляє урядовий портал.

«Ми не маємо права допустити, щоб негаразди приватної компанії завдавали шкоди інтересам тисяч наших та іноземних громадян, - сказав Микола Азаров. - Те, що пасажири «Аеросвіту» стали заручниками цієї нездорової ситуації, абсолютно неприйнятно. Треба втручатися».

Прем‘єр-міністр наголосив, що перевізник зобов’язаний діяти в рамках чинного законодавства і міжнародних правил, а органи влади зобов’язані контролювати дотримання законів і встановлених правил.

Глава Уряду доручив Віце-прем’єр-міністру Олександру Юрійовичу Вілкулу швидко іоперативно розібратися в цій ситуації, проаналізувати стан справ і негайно підготувати пропозиції щодо відповідних дій.

«Безумовно, в першу чергу всіх пасажирів, заблокованих за кордоном,якнайшвидше треба повернути на Батьківщину і добитися компенсації всім, хто постраждав від затримок і скасування рейсів», - зазначив Микола Азаров.

Як повідомлялося, авіакомпанія "АероСвіт" з 5 по 8 січня була змушена скасувати низку рейсів через припинення обслуговування літаків у деяких аеропортах, зокрема у Варшаві, Стокгольмі, Копенгагені та Тель-Авіві.

29 грудня 2012 р. Господарський суд Київської області, розглянувши заяву ПАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" (Київ), розпочав провадження у справі про банкрутство компанії. Крім того, суд постановив запровадити процедуру розпорядження майном "АероСвіту".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ