Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Банда хакерів розпочала вже третю кібератаку на Україну

загрозу виявила Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA
фото з сайту Українська правда

Упродовж 10 днів в Україні зафіксували вже третю кібератаку з використанням електронних листів із темою про рахунки чи оплату рахунків.

Про це повідомили у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Зазначається, що загрозу виявила Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку. Йдеться про кібезлочинців з угрупування UAC-0006.

У повідомленні, яке приходить користувачеві, є вкладення у вигляді архівного файлу, що містить файли та архіви з назвами на кшталт: "Платiжна iнструкцiя iпн та витяг з реестру", "Витяг з реeстру вiд 24.07.2023р_Код документа…", тощо.

У разі, якщо користувач відкриє ці файли, то це призведе до завантаження і запуску шкідливої програми SmokeLoader. Відомо, що для масового розповсюдження електронних листів зловмисники використовують ботмережі із понад 1000 комп'ютерів.

"На думку фахівців CERT-UA, активізація угрупування UAC-0006 може призвести до підвищення кількості випадків шахрайства з використанням систем дистанційного банківського обслуговування", — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ