Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Барбі" побила рекорд "Гаррі Поттера" зібравши мільярд за 17 днів

Фільму "Барбі" знадобилось 17 днів, щоб зібрати у світовому прокаті 1 мільярд доларів, що зробило Ґрету Ґервіґ першою в історії режисеркою, чия робота зібрала таку суму.

Про це повідомило видання Variety.

Три інші мільярдні блокбастери були зняті жінками у співавторстві:

  • "Крижане серце" ($1,3 млрд) та "Крижане серце 2" ($1,45 млрд) від Дженніфер Лі та Кріса Бака (мультфільми);
  • "Капітан Марвел" ($1,1 млрд), знятий Анною Боден та Раяном Флеком.

"Барбі" найшвидше серед усіх проєктів Warner Bros. зібрала мільярд доларів у прокаті. Раніше рекорд належав стрічці "Гаррі Поттер і смертельні реліквії: Частина 2", якій вдалося зібрати таку суму за 19 днів. А загалом вісім проєктів Warner Bros. за 10-річну історію студії зібрали мільярд доларів.

Також це лише другий фільм цього року і шостий за час пандемії, який перетнув позначку в 1 мільярд доларів, після "Людини-павука: Шляху додому", "Топ Ґана: Меверіка", "Домініона світу Юрського періоду" та "Аватара: Водного шляху".

"Це хороший клуб, щоб бути в ньому", — сказав Джефф Ґолдштейн, президент студії Warner Bros. з питань внутрішньої дистрибуції.

"Це переломний момент для «Барбі», і ніхто крім Ґрети Ґервіґ не зміг би оживити цю ікону кількох поколінь та її світ у такій смішній, емоційній та розважальній історії, яка резонує з усіма чотирма квадрантами кіноглядачів і буквально забарвлює весь світ у рожевий колір", — йдеться у заяві компанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ