Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Барселона": чи є життя після Мессі?

Аргентинська суперзірка футболу Ліонель Мессі через 17 сезонів у складі залишив "Барселону". Що парадоксально - ні керівництво команди, ні футболіст не хотіли припиняти співпрацю, але в справу втрутився іспанське законодавство і фінансові проблеми клубу.

У сезоні-2021/22 «Барселоні» належить вперше за 17 років грати в чемпіонаті Іспанії без Мессі, який служив системоутворюючою фігурою в грі каталонського клубу. Головному тренеру Рональду Куману тепер потрібно налагодити взаємодії без аргентинця. А фанатам футболу розібратися з грою нової «Барселони» допоможуть прогнози на футбол від Legalbet. Імениті експерти і професійні гандікапери діляться своєю думкою про результати майбутніх зустрічей, а сайт веде докладну статистику прогнозистів.

Склад каталонського клубу в міжсезоння поповнив цілий ряд гравців: захисники Ерік Гарсія і Емерсон Ройал, а також форварди Серхіо Агуеро і Мемфіс Депай. За позицією і стилем гри саме нідерландський форвард Депай покликаний замінити Мессі, але розмін не виглядає рівноцінним.

Починаючи з сезону-2008/09 Ліонель незмінно забивав понад 20 голів за сезон, а кількість його гольових передач в футболці «Барселони» перевалило за 300. Статистика красномовно говорить про внесок аргентинця в успіх іспанського клубу, однак не все так однозначно.

Деякі експерти вважають, що зацикленість на фігурі Ліонеля Мессі, яка стала характерна для клубу ще з часів роботи Пепа Гвардіоли на початку 2010-х років, останнім часом заважала клубу і позбавляла його варіативності в побудові гри. Важко не погодитися з цією думкою, але складно уявити тренера, який би в інтересах команди посадив Мессі на лаву запасних. Адже аргентинець приносив результат, а часом вирішував результати найважливіших зустрічей поодинці. Зі стартових матчів іспанської Ла Ліги складно говорити про перспективи «Барселони» в поточному сезоні, однак буде цікаво простежити за змінами в клубі.

Молодь «Барселони» відмінно показує себе в останніх сезонах: Ансуї Фаті був відзначений великою кількістю компліментів, і лише серйозна травма завадила футболістові продовжити феєрію, півзахисник Педрі провів понад 70 матчів за календарний рік і вже став основним у збірній Іспанії, а 18-річний австрієць Юсуф Демір вважається мало не найперспективнішим футболістом покоління. У минулому сезоні «Барселона» з Мессі посіла лише третє місце в Ла Лізі і обійшлася без особливих успіхів в Лізі чемпіонів, а в новому році клуб має довести свою спроможність у відриві від аргентинського генія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ