Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Барселона» назвала ім’я нового тренера

Ернесто Вальверде стане новим тренером «Барселони». Про це футбольний клуб з Каталонії повідомив на своєму офіційному сайті.

53-річний наставник протягом останніх чотирьох сезонів очолював «Атлетік» із Більбао, з яким у 2015 році здобув Суперкубок Іспанії.  До того в тренерській біографії Вальверде були «Валенсія», «Вільяреал», «Еспаньйол» та грецький «Олімпіакос», з яким він двічі ставав чемпіоном країни.

В офіційному повідомленні на сайті йдеться про те, що Вальверде працюватиме з синьо-гранатовими протягом сезону 2017/18 років. Детальнішої інформації про терміни його контракту немає.

Президент «Барселони» Хосеп Бартоломеу зазначив: «Вальверде має можливість, знання і досвід. Він просуває гравців з молодіжних команд, і він має свій стиль і спосіб роботи, схожий до нашого. Його філософія гри властива для Барси, і він трудівник».

Це пришестя в «Барселону» буде другим для Вальверде. Вперше він приєднався до команди в якості гравця у 1988 році. Під керівництвом Йохана Кройфа провів у складі синьо-гранатових два роки, відігравши 29 матчів і забивши 10 голів.

Термін дії контракту із нинішнім наставником «Барселони», Луїсом Енріке, завершується 30 червня 2017 року. Він ще протягом сезону оголосив, що не має наміру його продовжувати.

Енріке очолює каталонський клуб з травня 2014 року. В перший же сезон під його керівництвом «Барса» здобула требл, вигравши Чемпіонат Іспанії, Кубок Короля і Лігу Чемпіонів. В нинішньому сезоні каталонці здобули лише Кубок Короля, програвши чемпіонство «Реал Мадрид» і вилетівши з Ліги Чемпіонів на стадії чвертьфіналу.

Нового наставника «Барселони» і його тренерський штаб широкій публіці представлять у четвер, 1 червня.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ