Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Баскетбол: Сьогодні «Галичина» прийме «Харків»

У вівторок, 15 грудня, відбудеться матч Чемпіонату Суперліги, в якому один із лідерів першості БК «Галичина» прийме БК «Харків» – команду з середини турнірної таблиці.

Турнірне становище

«Галичина», яка розпочинає друге коло чемпіонату, у попередніх семи матчах здобула шість перемог, продемонструвавши варіативний і потужний баскетбол. Наразі львів’яни другі після фаворита сезону «Дніпра». «Харків», що посідає п’яту сходинку, виграв чотири з восьми поєдинків.

Передматчева статистика

Двоє гравців львівської команди серед лідерів чемпіонату за результативністю: Ілля Шемосюк (19.6 очка) таВолодимир Гуртовий (15.4 очка). Одразу за центровим «левів» розташувався снайпер «Харкова» Ростислав Кривич (15.4 очка). 

Плеймейкер «Галичини» Ларрі Хол посідає друге місце серед найкращих асистентів першості (8 передач), його візаві з «Харкова» Павло Цьопич четвертий (6 передач).

У десятці найкращих ребаундерів чемпіонату також два баскетболісти «Галичини»: Ларрі Хол – друге місце (9 підбирань), Володимир Гуртовий – дев’яте місце (6 підбирань).

Ростислав Кривич цілком очікувано лідирує в чемпіонаті за забитими триочковими за гру (3.4). Втім, Ілля Шемосюк розташувався одразу за ним (3.3 триочкових).

Щодо командної статистики, то за здобутими очками «Галичина» поступається тільки «Будівельнику» (85.3 у середньому за гру), а за підбираннями ділить перше місце з «Дніпром» (44). «Харків» замикає четвірку найрезультативніших колективів (77.7), зате за підбираннями посідає останнє місце (32.7). Враховуючи травму основного бігмена Романа Вірастюка, у Львові харків’янам доведеться нелегко.

У першому колі

Матч першого кола завершився з рахунком 87-73 на користь «Галичини», у складі якої майже половину очок (42) здобули представники передньої лінії Володимир Гуртовий і Володимир Орленко. Не менш потужно виглядав і дует Хол-Шемосюк (29 очок, 13 підбирань і 13 передач на двох). У складі «Харкова» 17 очками відзначився Павло Цьопич, по 13 очок здобули Роман Ольховський і Ростислав Кривич.

Суперліга

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ