Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Баскетбольна перша ліга: перемога і три поразки

Львівські баскетбольні клуби «Львів-УАД» та «Віта-Агро» провели чергові поєдинки у першій лізі чемпіонату України. У суботу та неділю наші команди мірялися силами з «Ужгород-УЖНУ» і «Калуш-ПНУ» відповідно.

Перший матч БК «Віта-Агро» з ужгородцями, який відбувся у суботу 3 березня, завершився на користь гостей 61:53. Станом на середину гри рахунок був рівним 31:31. Ключовими стали третя та четверта чверть, де БК «Ужгород-УЖНУ» переміг та став кращим у матчі загалом.

Що цікаво, гравці, що виходили на заміну  у «Віта-Агро», закинули більше, аніж стартова п’ятірка: 29 проти 24 очок. Це попри те, що часу в запасу було менше: всього вони зіграли близько 80 хвилин, а стартова п’ятірка – 120. Найбільше очок у матчі набрав гравець гостей Олександр Зубковський – 24.

За кращої дисципліни БК «Віта-Агро» ситуація на майданчику могла скластися й інакше. Саме це й сталося наступного дня. Ймовірно, коротка лава запасних, яка за день до того не награла й 30 хвилин, далася взнаки. Втомлені ужгородці дозволили львів’янам взяти реванш та перемогти з рахунком 67:57. Підопічні Михайла Курси після невпевненої першої чверті, де вони поступилися з рахунком 15:17, змогли в наступних двох і зробити серйозну заявку на перемогу - 21:15 та 20:12. В останній чверті господарі таки зуміли довести матч до логічної перемоги.  До лише п’ятої  перемоги в сезоні команду привела зокрема результативність її гравців Олексія Воркуна та Анатолія Кота, у яких 18 та 21 набраний бал відповідно.

В іншої команди зі Львова – БК «Львів»-УАД у суперниках був «Калуш-ПНУ».  Перший матч не склався з самого початку. Вже після першої чверті розрив між командами складав 10 очок. Дещо відігравши у наступній відставання, львів’яни вже з початком другої половини гри знову були у ролі наздоганяючого. Підсумкові 72:61 на користь «Калуша» - далеко не той результат, на який могли награти львів’яни у цьому поєдинку. При певному збігу обставин команда Леоніда Дербаби могла зіграти краще.  Незважаючи на більшу кількість підбирань, БК «Львів-УАД» нівелював свою перевагу великою кількістю втрат та  меншою точністю двох та триочкових кидків. Лише один з команди господарів набрав понад 10 балів  (Євген Булаєв набрав 23 очки), тоді коли у гостей з Калуша таких було аж троє.

Ранкова недільна гра засвідчила, що підопічні Леоніда Дербаби зробили правильні висновки та змогли налаштуватися на боротьбу. Попри те, що у команди, як і в попередній день, чітко було видно того, через кого йдуть атаки, БК «Львів-УАД» у цьому матчі вдавалося більше. Чого лише варті 17 підбирань і 30 очок від Віталія Бєлли. Дивовижну рівність засвідчила статистика: рівна кількість набраних балів після двоочкових та кидків з-за дуги . Рівним був і рахунок перед фінальною чвертю: почергова невелика перевага в попередніх десятихвилинках вилилася у абсолютний паритет – 48:48. Другий матч між БК «Львів-УАД» та «Калуш-ПНУ» сміливо можна заносити в розряд тих, де переможця визначають дрібниці. Такою в цей день стала дисципліна: саме завдяки більшій кількості штрафних кидків та влучності при їх виконанні гості змогли перемогти з рахунком 70:65.

Після зіграних матчів львівські команди, як і до того, замикають турнірну таблицю Першої ліги Групи 3. Втім, через меншу кількість проведених матчів «Віта-Агро» може змінити своє місце з 6 на 5, обійшовши своїх останніх суперників з Ужгорода.

3 березня.

БК «Львів»-УАД 61:72 БК «Калуш-ПНУ»

БК «ВітаАгро» 53:61  БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ»

4 березня.

БК «Львів»-УАД 65:70 БК «Калуш-ПНУ»

БК «ВітаАгро» 67:57  БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ»

Свої наступні матчі БК «Віта-Агро» проведе на виїзді проти «Калуш-ПНУ» 10 та 11 березня, а інша львівська команда БК «Львів-УАД» 17 та 18 березня вдома поміряється силами з лідером групи БК «ДіДіБао» з Кам’янця-Подільського.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ