Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Байда – прикордонник, який став штурмовиком

Офіцер Держприкордонслужби вів одну з найперших штурмових груп під час визволення Андріївки.

Перед цим прикордонники разом з побратимами однієї з легендарних бригад ЗСУ пройшли потужне тренування. За словами Байди, реальнішим від цього тренування штурму може бути лише сам штурм. 

Під час наступу група Байди висадилася в найближчому до села квадраті, відігнавши рашистів з передових позицій. Офіцер-прикордонник пригадує, що ворог націлив на штурмовиків усе різноманіття свого озброєння та діяв доволі вміло й злагоджено, тому радить не недооцінювати противника. 

Вистрілявши майже весь боєкомплект, група Байди змушена була припинити штурмові дії. З незначною кількістю боєприпасів їм довелося довго чекати на відхід та евакуацію поранених. На штурм група почала заходити о 5-й ранку, а виїжджала під щільним мінометним обстрілом о 2-3-й годині ночі. 

Під час цього штурму Байда отримав два кульові поранення та одне осколкове, ще дві кулі застрягли в його бронежилеті. Однак офіцер дуже поривався до свого підрозділу, тому, як тільки більш менш відновився в шпиталі – одразу повернувся до побратимів.

«В основному всі повертаються швидше ніж потрібно і, якщо є необхідність, доліковуються на медротах разом зі своїм колективом – з побратимами», – розповідає Байда.

Своєю заставою прикордонник дуже пишається і каже, що після пережитого вони стали більш ніж друзями. Варто зауважити, що й підлеглі поважають свого командира, відзначають його професіоналізм та відвагу. Бійці підрозділу готові знову йти за Байдою у вороже лігво, та за його керівництва визволяти Україну від загарбників.

Нещодавно за мужність та професійність Голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко вручив Байді нагородну зброю. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ