Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Безпечне Різдво: Львівгаз нагадує прості правила поводження з газом

Напередодні, 6 січня, весь православний світ, який святкує Різдво за Юліанським календарем, проводить Святвечір. На столі 12 страв, а приготування святкової вечері займає чимало часу. І саме в такі періоди люди забувають про газову безпеку. АТ “Львівгаз” нагадує прості правила, які рятують життя.

За 2020 рік у Львівській області зафіксовано 175 випадків отруєння чадним газом, з них 16 - летальні. Аби не починати новий рік з неприємних подій, Львівгаз нагадує декілька простих правил газової безпеки у побуті.

“В передріздвяній метушні всі намагаються встигнути все. Духовка працює на повну, на плиті всі конфорки зайняті, діти навколо і все це на маленькій кухні. В такій ситуацій дуже просто забути про дотримання правил безпеки, і, як наслідок, кількість отруєння чадним газом збільшується в рази. Тому ми вкотре нагадуємо, що дотримання простих правил безпеки допоможе зберегти життя”,- наголошує  Павло Сербан, начальник Львівського відділення АТ “Львівгаз”.

Ось декілька важливих правил безпечного користування газом у побуті:

  • Забезпечте доступ свіжого повітря. Для цього відчиняйте вікно в режим провітрювання при користуванні газовими приладами ;
  • Перевіряйте тягу у вентканалах та димарях перш ніж вмикати газові прилади. Для цього достатньо піднести тонку смужку паперу до витяжки. Смужка рухається - тяга є. Не залишайте без нагляду страви на плиті. При закипанні вода може пролитися з каструлі та загасити вогонь, але газ при цьому може і далі йти. 
  • Обмежте доступ дітей на кухні на час приготування страв. Небезпечна концентрація чадного газу для дітей значно нижча ніж в дорослих. 
  • Якщо є можливість - встановіть сигналізатор чадного газу, який спрацьовує при перевищенні допустимої концентрації газу в повітрі.

Уважно стежте за роботою газового обладнання у себе в оселі. А в разі виявлення несправностей газового приладу або наявності запаху газу необхідно перекрити контрольний кран, вийти з приміщення та викликати аварійну газову службу за номером «104».

Львівгаз нагадує, що лише при дотриманні простих правил ви зможете подарувати безпечне свято собі та своїй родині. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ