Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Безпілотний автомобіль Apple потрапив у аварію

Безпілотний автомобіль під керуванням штучного інтелекту від Apple потрапив у аварію в Каліфорнії. Про це заявили в автомобільному управлінні штату в п'ятницю, 31 серпня.

Сам інцидент стався ще 24 серпня неподалік штаб-квартири Apple в Купертіно. В аварії ніхто не постраждав.

Безпілотний автомобіль Lexus RX450H рухався зі швидкістю 1,5 кілометра на годину і збирався виїхати на автостраду, чекаючи можливості для безпечного перелаштування. У цей момент у нього врізався Nissan Leaf під кермуванням звичайного водія зі швидкістю 25 кілометрів на годину.

Розробки Apple в галузі безпілотного кермування тримаються в секреті. Відомо лише, що над програмою працюють близько 5000 співробітників. Якийсь час тому компанія отримала дозвіл на тестування таких машин від влади Каліфорнії. За різними даними, у парку Apple близько 60 безпілотних автомобілів. Відомо також, що для підстраховки в кожному автомобілі присутній звичайний водій.

Це не перший випадок, коли безпілотні автомобілі потрапляють в аварію. У березні цього року самокерована машина від Uber насмерть збила в Арізоні жінку, що переходила дорогу в недозволеному місці. Раніше корпорація General Motors пообіцяла запустити перше безпілотне таксі 2019 року.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ