Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Більшість пожеж у Чорнобильській зоні локалізовано - Стрілець

В.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець повідомив, що наразі більшість пожеж у Чорнобильській Зоні відчуження локалізовано.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це він сказав у етері телемарафону, - передає УНН.

"Пожежі у Зоні відчуження відслідковуються завдяки супутниковим знімкам НАСА... Мабуть, за останні два тижні було більше 30 пожеж зафіксовано. До 21 березня, в останній тиждень було зафіксовано 5 додаткових пожеж. На сьогоднішній день більшість цих пожеж локалізовано. Залишаються невеликі зони, де продовжується горіння", - заявив Стрілець.

Він додав, що наразі погодні умови сприяють тому, аби пожежі не розповсюджувалися.

"Але ця ситуація може змінюватися. Тому що весна, скоро літо і такі умови можуть бути загрозливими", - зазначив Стрілець.

Він також наголосив, що ця ситуація у Зоні відчуження - це "або результати якихось бойових дій, або комусь захотілося пограти з вогнем, бо хтось абсолютно не розуміє тієї загрози, яку несе ця пожежа, у тому числі для тих окупантів, які там знаходяться".

Крім цього, Стрілець прокоментував повідомлення про підвищення рівня цезію.

"Всі підвищення відносні. Якщо, наприклад, учора рівень був трошки нижчий, а сьогодні - трошки вищий, то це не означає, що є якась загроза для здоров'я", - заявив в.о. міністра.

Він зауважив, що наразі загрози для життя та здоров'я українців немає, адже концентрація цезію у повітрі не перевищує допустимих норм.

Нагадаємо, Україна повідомила МАГАТЕ, що пожежники намагалися загасити лісові пожежі біля Чорнобильської AEС. У Києві та на двох АЕС було виявлено незначне підвищення концентрації цезію в повітрі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ