Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

"Більшої любові ніхто не має": Львів проведе Героя Юрія Костика

Чин похорону розпочнеться сьогодні, 20 жовтня, об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі.
Фото: Юрій Костик

Мерія закликає долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Міська церемонія прощання з військовим на площі Ринок відбудеться об 11:30 год.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

На будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

Митрополит Української греко-католицької церкви, голова Філадельфійської архиєпархії в США, президент УКУ Борис Ґудзяк поділився своїми спогадами про Героя.  

"Більшої любові ніхто не має...

Юрій Костик (позивний "Герой") загинув на фронті 18 жовтня, захищаючи Україну від російського окупанта.

Юрій Костик – історик за освітою, працював у Відділі україніки Львівської національної наукової бібліотеки України імені Василя Стефаника. Після закінчення історичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка якийсь час працював у Львівському національному медичному університеті ім. Д. Галицького. Англійською мовою викладав історію України для студентів-іноземців. Знайомі згадують його як людину з доброю усмішкою і сяючими очима.

З 2014 року Юрій служив у зоні проведення АТО та Операції Об'єднаних сил, був командиром роти, отримав звання капітана У грудні 2021 року капітана Юрія Костика нагородили за "мужність, відданість українському народові та сумлінне виконання службового обов’язку". Юрко "тихою невтомною працею" боронив нашу землю, поки вдома на нього чекала любляча сім’я: дружина і четверо діток".
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ