Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Більшовицькі репресії на Поділлі 1937-1938-років – онлайн база
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Більшовицькі репресії на Поділлі 1937-1938-років – онлайн база

У Вінниці активісти створили сайт «Більшовицькі репресії на Поділлі 1937-1938». Тепер у мережі доступно понад 400 скан-копій кримінальних справ людей, яких було вбито протягом тих років. Існує також універсальна система пошуку – повідомляє Facebook-група «Доступ до архівів»

Довідка

Великий терор — найменування доби в історії СРСР (1937–1938 роки), коли сталінські репресії було різко посилено та доведено до максимуму своєї інтенсивності. Інша поширена назва цього історичного періоду, «Єжо́вщина», пов'язана з тим, що керівником народного комісаріату внутрішніх справ у той час був Микола Іванович Єжов.

«Великий терор» отримав назву за книжкою Роберта Конквеста The Great Terror: Stalin's Purge of the Thirties (1968) «Великий терор: сталінські чистки 30-х років». За кордоном поширений термін «Велика чистка».

Масовий терор періоду тодішня влада країни вчиняла на всій території СРСР, а також у Монголії і Туві, на підставі «спущених на місця» Миколою Єжовим цифр «планових завдань» щодо виявлення та покарання так званих ворогів народу. Показовим стало стрімке зростання числа розстріляних: 1118 осіб в 1936 році і 353074 осіб в 1937.

Перейти до бази даних

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ