Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Біля берегів Румунії затонув суховантаж з українцями, є загиблі

Біля берегів Румунії зранку 11 березня затонуло судно Volgo Balt 179 з українськими моряками на борту. Наразі повідомляється про двох загиблих.
Судно "Волго Балт 179". Фото - mehmet guney/marinetraffic.com

Про це інформує пресслужба компанії Grup Servicii Petroliere, - передає Громадське.

На борту було 13 членів екіпажу: 12 чоловіків та одна жінка — усі українці. Урятувати вдалося 10 людей. Двоє членів екіпажу загинули.

Десять врятованих людей доправили до госпіталю корабля GSP Falcon, де вони отримують медичну допомогу.

Наразі триває пошукова операція ще однієї людини, яку вважають зниклою безвісти. Зазначається, що рятувальна операція розпочалася за складних погодних умов: з вітром 50 км/год та хвилями до 4 метрів.

У компанії також повідомили, що врятованих моряків перевезуть до пасажирського причалу в порту Констанца після завершення рятувальної операції.

Речник МЗС України Олег Ніколенко також підтвердив, що врятувати вдалося 10 людей, двоє моряків загинули та ще один вважається зниклим безвісти.

Консули виїхали в порт Констанца для координації рятувальної операції та надання консульської допомоги. Для родичів працює гаряча лінія: +40212303660.

Речник додав, що Військово-Морські сили Румунії направили гелікоптер для транспортування критично постраждалої українки до лікарні Констанци. Решта врятованих моряків залишається на борту румунського рятувального судна GSP Falcon. Їхній стан задовільний.

Згідно з сервісом MarineTraffic, на якому можна відстежувати судна, Volgo Balt 179 збудували в 1973 році, воно ходило під прапором Коморських островів. Наразі судно направлялося з Ростова-на-Дону (Росія) до Констанци (Румунія).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ