Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Біля Львова на BESTRONG GAMES змагалися понад 100 ветеранів війни

Біля Львова на BESTRONG GAMES змагалися понад 100 ветеранів війни. Було встановлено новий національний рекорд із силової вправи лог-ліфт.

На стадіоні “Сокіл” у селі Сокільники, що на околиці Львова, відбулися всеукраїнські адаптивні змагання серед ветеранів війни BESTRONG GAMES. Подію, організовану в знак поваги та шани до заслуг і відваги українських захисників, приурочили до 33-річчя Незалежності України. Понад сто ветеранів війни росії проти України змагалися у 17-ти спортивних дисциплінах. Також того дня під час богатирського шоу був встановлений новий рекорд України у вправі лог-ліфт (підйом колоди).

Новий національний рекорд з лог-ліфту встановив львівський стронгмен Олег Пилипяк. Він осилив колоду вагою 205 кг! Попередній рекорд України належав силачу Василю Вірастюку, який підняв 200-кілограму колоду.

На всеукраїнські адаптивні змагання серед ветеранів війни BESTRONG GAMES з’їхалися ветерани війни з усієї України: були представлені Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Донецьк, Ковель... Пріоритет організатори надавали тим учасникам, які зазнали травм внаслідок бойових дій.

115 ветеранів змагалися у 17-ти видах спортивних вправ: адаптивний бокс, пауерліфтинг, жим штанги лежачи, жим двох гирь сидячи, ривок гирі однією рукою (24 кг), стрільба з лука, настільний теніс, веслування на тренажері, підйом штанги на біцепс двома та однією рукою, армреслінг (стоячи та сидячи), армліфтинг та ін. Найкращі атлети у кожній вправі отримали цінні подарунки, а також можливість інтегруватися в паралімпійський спорт.

- Кожен, хто взяв участь у наших змаганнях, є переможцем і був гідно нагороджений, - каже організатор BESTRONG GAMES Євген Лукащук, засновник ГО Be strong, тренер з адаптивної фізичної підготовки ветеранів війни. - Ветерани, окрім загальних нагород, отримали додаткові відзнаки за призові місця, де враховувалися як спортивні результати, так і складність отриманих травм. Мета BESTRONG GAMES - показати можливості у потенційній інтеграції ветерана у професійний спорт.

Також того дня на стадіоні “Сокіл” відбулися Всеукраїнські богатирські змагання для дітей військовослужбовців «Котигорошко», у яких взяли участь 40 юних атлетів. А після завершення спортивної частини розпочався благодійний концерт до Дня Незалежності, під час якого збирали кошти для фізичної та психологічної реабілітації ветеранів війни. Для присутніх виступили BOTASHE, SOULJUST, VARASH, МАКС ТТ, TONY TONITE і KONDURAKIY.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ