Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Біля Рівного сталася аварія на хімзаводі: що відомо

Сьогодні, приблизно о 17:10, неподалік від міста Рівне на заводі "Рівнеазот" сталася аварія, внаслідок якої над потужностями підприємства утворилася величезна помаранчева хмара, котру околицями почав розносити вітер.

Про це інформує пресслужба ДСНС.

Повідомляється, що у цеху виробництва азотної кислоти відбулася аварійна зупинка агрегату у цеху з виробництва неконцентрованої азотної кислоти. За попередніми даними сталася розгерметизація трубопроводу в районі підігрівача хвостових газів

У пресслужбі "Рівнеазоту" зазначили, що викид газів поширився тільки територією заводу. Наслідки викиду працівники підприємства ліквідували власними силами.

У ДСНС повідомили, що о 17:26 витік газів припинили. Жертв та постраждалих немає. Хімічно небезпечних речовин у повітрі не виявлено, загрози людям та навколишньому середовищу немає.

"Показники якості повітря знаходяться в межах допустимих норм. Жодної загрози навколишньому середовищу та населенню немає", - зазначили в прес-службі заводу.

У поліції повідомили, що у зв'язку з аварією слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 273 КК України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах).

Усі обставини події встановлюються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ