Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

БК «VitaAgro» - переможець Відкритого чемпіонату Львова з баскетболу

Баскетбольний клуб «VitaAgro» став переможцем відкритого чемпіонату Львова з баскетболу. Цього вікенду, 28 та 29 квітня, четверо колективів (БК «Львів-УАД», БК «Пивомани 48», «LvivWarriors» та BC «VitaAgro») розіграли між собою усі комплекти нагород.

У суботу на паркеті ОДЮСШ відбулися дві півфінальні зустрічі. «Воїни» не змогли подужати лідера регулярного чемпіонату – БК «Львів-УАД». Підсумкові 89:68 стали можливими завдяки зусиллям Вадима Палюха, на рахунку котрого 21 набраний бал, а також тріо у складі Віталія Бєлли, Олега Юзефчика та Євгена Булаєва. Кожен з цієї трійки набрав у підсумку 18 очок для своєї команди.

По суті, справу було зроблено вже до середини гри: після другої чверті перевага муніципалів становила 29 очок. У третій та четвертій десятихвилинці залишалось просто довести гру до логічного завершення, з чим баскетболісти з «Львів-УАД» впоралися чудово.

Інша півфінальна зустріч звела BC «VitaAgro» та БК «Пивомани 48». До цього матчу «пивомани» підходили хоч і не фаворитами, але і не аутсайдерами: дві перемоги в очних протистояннях у регулярному чемпіонаті, результативна гра в чвертьфіналі та вище місце у «регулярці» свідчили про можливість цієї команди боротися за найвищі місця. Втім, іншої думки були гравці «VitaAgro» Анатолій Кіт та Андрій Співак. Їхні 50 очок допомогли команді перемогти 76:60 та пройти у фінал.

Матч за третє місце, який відбувався вже у неділю, завершився переконливою перемогою БК «Пивомани 48» з рахунком 105:56. «Воїни» не змогли протиставити нічого команді, котра досі «відходила» від поразки у півфіналі. Менша кількість задіяних гравців зовсім не вплинула на фізичні кондиції «пивоманів», та й влучність у них в той день була кращою. Можна виділити Артема Следюка та Дмитра Неволіна, що набрали 28 та 27 очок відповідно. Одразу п’ятеро гравців здійснили понад 10 підбирань, а загалом БК «Пивомани 48» здійснили неймовірні 76 підбирань.

У матчі за «золото» зіткнулися команди, що представляють Львів у когорті професійних колективів. Першолігові БК «Львів-УАД» та БК «ВітаАгро» по різному завершили регулярний чемпіонат (1 та 3 місця відповідно), однак синхронно подолали стадію ¼ та ½ фіналу, дійшовши до головного матчу. Після першої чверті рахунок був вже 23:9 на користь муніципалів. Як згодом виявилось, це була єдина десятихвилинка, у котрій вони змогли перемогти. Вже до великої перерви «ВітаАгро» здобула перевагу: після впевнених 25:8 на свою користь у другій чверті, загальний рахунок став 34:31. Рахунки 16:19 та 16:16 не дозволили змінити лідера, а отже BC «VitaAgro» став переможцем Відкритого чемпіонату Львова з баскетболу (69:63).

MVP стадії плей-оф став гравець чемпіонів Андрій Співак, таке ж звання за регулярний чемпіонат взяв віце-чемпіон Олег Юзефчик. Також було визначено найкращого баскетболіста за підсумками сезону в складі кожної з команд: BC «VitaAgro» - Анатолій Кіт, БК «Пивомани 48» - Дмитро Неволін, «EliteClub» - Денис Рязанцев, БК «СКІФ» - Володимир Яцковський, БК «Львів-УАД» - Олег Юзефчик, «SemiPro» - Федір Савоченко, «LvivWarriors» - Марк Ямковой, БК «Солевари» (Дрогобич) – Юрій Крамар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ