Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Блаттер: кандидатуру Росії погодили до голосування

Відсторонений президент ФІФА Зепп Блаттер розповів, що про проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року у Росії домовились напередодні виборів, які відбулись в грудні 2010 року.

У 2010 році відбулось обговорення щодо майбутніх чемпіонатів світу і тоді "прийшли до подвійного рішення" щодо ЧС у Росії та США, сказав пан Блаттер в інтерв'ю російській агенція ТАСС, яке наведено англійською мовою.

За його словами, те, що Катар отримав Чемпіонат світу 2022 року, розірвало домовленість про те, щоб віддати турнір США.

Відповідаючи на питання агенції ТАСС, чи було помилкою провести голосування щодо чемпіонатів 2018 і 2022 років одночасно, пан Блаттер сказав: "Щодо чемпіонатів світу домовились, що це буде Росія, тому що в Росії, у Східній Європі, він ніколи не проводився, а в 2022 році ми повернемось до Америки. Таким чином, ми би провели чемпіонати світу в двох великих політичних державах".

Водночас в російськомовній версії ця відповідь звучить так: "Було внутрішнє переконання, що один чемпіонат пройде в Росії - країна зі Східної Європи ніколи не приймала турнір. Господарем Чемпіонату 2022 передбачалися США"

Коли, за словами пана Блаттер, з'явилась пропозиція провести ЧС-2022 у Катарі - "це сплутало всі карти".

"Чотири європейські голоси перейшли від США до Катару. В іншому випадку американська заявка виграла б з рахунком 12-10", - розповів пан Блаттер.

Швейцарія розслідує процес відбору господарів чемпіонатів 2018 і 2022 років. Одночасно США ведуть розслідування щодо корупції у футболі.

У розлогому інтерв'ю Зепп Блаттер також сказав:

  • Росія не втратить чемпіонат світу з футболу 2018 року;
  • Англійці "поводяться як невдахи" та намагаються покласти провину на те, що не отримали ЧС на голову ФІФА: "ніхто не хотів", щоб чемпіонат світу пройшов в Англії;
  • Більшість національних футбольних асоціацій "не люблять" кандидата в президенти Джанні Інфантіно, якого підтримує УЄФА;
  • Його відсторонення комітетом етики ФІФА "це нонсенс".

79-річний Зепп Блаттер та президент УЄФА Мішель Платіні відсторонені на 90 днів через розслідування щодо корупції.

Обидва відкидають ці звинувачення.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ