Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Блаттер заявив про завершення своєї футбольної кар'єри

Президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) 79-річний швейцарець Йозеф Блаттер, відсторонений від футбольної діяльності на вісім років, заявив, що завершив роботу у футболі. Про це інформують ЗМІ.

«Я завершив свою роботу у футболі, – цитує Блаттера Wall Street Journal. – Я втратив віру в нашу організацію 27 травня, коли втрутилися органи юстиції США. У той же день вони представили ФІФА як мафіозну структуру».

Тим часом, за повідомленням lemonde.fr Блаттер буде працювати на одному з матчів Кубка Франції як радіожурналіст.

Як повідомлялося, напередодні президентів ФІФА Зеппа Блаттера та УЄФА Мішеля Платіні відсторонили від футбольної діяльності на термін у вісім років. 

Нагадаємо, у травні в Цюриху через підозру у корупції заарештували низку посадовців ФІФА. Основою для розслідування став запит американського ФБР, в якому йшлося про «нестримну, системну і глибоко укорінену» корупцію в футбольній організації.

У вересні голова організації Зепп Блаттер знову опинився в центрі корупційного скандалу: за зниженою ціною продав право на трансляцію ЧС 2010 та 2014 років, заробивши на цьому £11 млн. У жовтні 2015 Блаттера відсторонили. Згодом від виборів президента ФІФА відсторонили також Мішеля Платіні.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ