Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Блінкен зібрався до Китаю для обговорення підтримки Пекіном росії — CNN

Держсекретар США Ентоні Блінкен 24-26 квітня здійснить візит до Китаю на тлі серйозних занепокоєнь у Вашингтоні щодо підтримки Пекіном росії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела.

Заплановано, що під час візиту держсекретар зустрінеться з високопоставленими китайськими чиновниками у Шанхаї та Пекіні.

За словами чиновника, у Блінкена є "три основні цілі під час його поїздки до Китаю".

"По-перше, досягнення прогресу в ключових питаннях. По-друге, чітко та прямо висловлювати занепокоєння щодо двосторонніх регіональних та глобальних питань. І по-третє, відповідальне ставлення до конкуренції", — сказало джерело.

За словами чиновника, Блінкен планує "знову висловити глибоку стурбованість щодо підтримки КНР оборонно-промислової бази Росії", а також щодо порушень прав людини та "несправедливої ​​економічної та торгової практики".

У планах держсекретаря також обговорення ситуації на Близькому Сході. США неодноразово закликали Китай як публічно, так і приватно вчинити тиск на Іран, щоб той виявив стриманість.

"Держсекретар обговорить проблеми в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи провокації КНР у Південнокитайському морі, а також загрозливу риторику та безрозсудні дії Північної Кореї. Блінкен також підтвердить важливість миру і стабільності в Тайванській протоці", — сказав співрозмовник телеканалу.

Це друга поїздка Блінкена до КНР як високопоставленого американського дипломата. Торік він відвідав країну, намагаючись "стабілізувати" відносини у період "надзвичайної напруженості" між Вашингтоном і Пекіном після того, як американський винищувач збив китайську повітряну кулю спостереження, яка була виявлена ​​над конфіденційними військовими об’єктами США.

"Ми перебуваємо в іншому місці, аніж рік тому, коли двосторонні відносини перебували на історичному мінімумі", — сказав Блінкен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ