Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Болгарія пропонує передати Україні несправні ракети С-300

Ремонтувати ракети в Болгарії неможливо, а Україна має можливості для ремонту і подальшого їх використання

Болгарські парламентарі внесли законодавчу ініціативу про передачу Україні непридатних зенітних ракет С-300, щоб українці привели їх до належного стану і використовували у протиповітряній обороні.

Про це повідомляє Sofia Globe.

Із такою ініціативою виступили депутати від партій ГЕРБ-ОДФ, «Ми продовжуємо зміни – Демократична Болгарія» та «Рух за права і свободи».

Зазначається, що проєкт рішення, поданий 26 вересня і підписаний Бойко Борисовим, Деляном Пєєвським, Христом Івановим і Кирилом Петковим, також передбачає, що Болгарія надасть Україні надлишкові патрони калібру 5,56 зі складів МВС країни.

Прихильники проєкту рішення заявили, що ракетні комплекси С-300 болгарські військові визнали непридатними до експлуатації. Ремонтувати ракети в Болгарії неможливо, а Україна має можливості для ремонту і подальшого їх використання.

«Наша країна не має необхідного потенціалу для самостійного ремонту цих боєприпасів. Їх використання нашою армією створило б серйозний ризик для життя болгарських військовослужбовців. На відміну від Болгарії, Україна заявила, що має можливості поставити такі несправні боєприпаси на озброєння та поставити їх на озброєння ЗСУ», – йдеться в пояснювальній записці підписантів, що додається до проєкту рішення.

Також зауважується, що постачання ракет С-300 покращить оборону українських міст від російської авіації, а патрони зможуть використовувати українські військові, оснащені стрілецькою зброєю НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ