Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Борчині Львівщини представлять Україну на чемпіонаті Європи

У понеділок, 28 березня, у Будапешті стартує чемпіонат Європи з вільної боротьби. Опісля навчально-тренувальних зборів жіночої збірної на спортивних базах у Польщі та Угорщині Асоціація спортивної боротьби оголосила склад команди, що представлятиме нашу країну на змаганнях. У переліку – 10 борчинь, дві з яких тренуються на Львівщині.

Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

Так, у ваговій категорії 55 кг за медаль змагатиметься 18-річна уродженка Трускавця, вихованка Львівського фахового коледжу спорту Олександра Хоменець. Торік у листопаді дівчина стала бронзовою призеркою чемпіонату світу, а у липні – чемпіонкою Європи серед юніорів. Тренують борчиню Орест Скобельський та Андрій Бирка. 

20-річна Анастасія Алпєєва позмагається у ваговій категорії 72 кілограми. Минулоріч спортсменка також здобула золоту нагороду на чемпіонаті Європи з вільної боротьби серед юніорів та стала чемпіонкою світу серед молоді. Дівчина починала свій спортивний шлях на Волині. Її тренують Олександр Раковський та Іван Палій. 

Зауважимо, російського та білоруського представництва на змаганнях не буде. United World Wrestling відреагував на заклик Асоціації спортивної боротьби України та скасував усі заходи, що мали відбуватись на території росії та білорусі, а також постановив, що спортсмени країн-агресорів не будуть допущені до міжнародних змагань під егідою UWW. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ