Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики приховують, що на "Стиролі" зберігають десятки тон небезпечних хімічних речовин

На території концерну "Стирол" в окупованій Горлівці (Донецька обл.) протягом 2018 року зберігалося кілька десятків тон небезпечних хімічних речовин, на початку 2018 року обсяги яких інколи доходили до 80 тон аміаку.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш з посиланням на інформацію, отриману МінТОТ з різних джерел. 

"Після захоплення українських підприємств окупаційними адміністраціями було заявлено, що підприємство ПрАТ "Концерн Стирол" відновить свою роботу. Однак підприємство досі не працює, а навпаки - майже припинило будь-яку діяльність. ... На супутникових знімках підприємства видно, що теплових процесів не відбувається: рух залізничного та автомобільного транспорту відсутній, не проводяться роботи з відвантаження і підвезення сировини та готової продукції. Це ясно свідчить про консервацію підприємства, а значить – і подальше зберігання на його території небезпечних речовин", - заявив Черниш. 

 

Глава МінТОТ додав, що повідомлення окупаційних адміністрацій про те, що Україна намагається застосувати або буде застосовувати хімічну зброю, є  "димовою завісою" для прикриття робіт, що проводилися на підприємстві ПрАТ "Концерн Стирол".

"За інформацією МТОТ, на підприємстві протягом 2018 року  зберігалося кілька десятків тон небезпечних хімічних речовин, на початку 2018 року обсяги яких інколи доходили до 80 тон аміаку. Вважаємо, якщо безвідповідально поводитись з такою речовиною, то практично все населення міста може постраждати", – заявив Черниш. 

За його словами, за такої кількості небезпечних хімічних речовин у  зоні небезпеки може перебувати не лише Горлівка, де проживає близько 250 тис. осіб, включно із прилеглими населеними пунктами, а й м.Торецьк на підконтрольній уряду України території. 

"Ми будемо звертатися до міжнародних організацій для доступу їхніх представників або незалежних міжнародних експертів на підприємство, щоб переконатися у безпечності його стану і речовин, які там зберігаються  для місцевого населення.  Наступні заходи передбачають відповідне розслідування, готується звернення до правоохоронних органів з викладенням фактичної інформації", - зазначив глава МінТОТ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ