Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики РФ знову пробують звинуватити в обстрілах українських військових

Як інформує прес-центр ООС, збройні формування РФ намагаються звинуватити українських військових в обстрілі населених пунктів

Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування Російської Федерації в чергове намагаються звинуватити українських армійців в навмисному обстрілі населених пунктів, об’єктів інфраструктури та мирного населення аби дискредитувати підрозділи Об’єднаних сил.

Спеціальна моніторингова Місія ОБСЄ у своєму щоденному звіті оприлюднила інформацію стосовно обстрілу діючої школи, яка розташована у Золоте-5, що на непідконтрольній урядові України території. 
Прибувши на місце події, спостерігачі зафіксували нові пробоїни у вікнах на першому та другому поверсі. На думку фахівців пошкодження спричинені в результаті застосування стрілецької зброї. Під час спілкування з працівницею школи, жінка розповіла СММ ОБСЄ, що побачила пошкодження вранці. Зауважимо, що з початку року Місія в десяте повідомляє про пошкодження вищезгаданого навчального закладу. 

Українська сторона СЦКК зазначає, що підрозділи Об’єднаних сил ніякого відношення до обстрілу школи не мають. Характеристика форми рельєфу даної місцевості складає закритий профіль та виключає будь-яку можливість ураження школи із застосуванням стрілецької зброї. Крім того, відстань від найближчих позицій ЗС України до пошкодженої школи понад 4,4 кілометри, яка є недосяжною для польоту куль зі стрілецької зброї, натомість відстань до позицій ЗФ РФ становить лише 1,8 кілометрів.

Поряд з тим, висунуто ряд звинувачень, стосовно обстрілу ділянок місцевості поблизу населених пунктів Хрещатицьке, Качкарське, Докучаєвськ, Приморське, Соснівське, Миколаївка та Зайцеве. Начебто ЗС України застосували артилерію калібру 122 мм. Всі ці звинувачення є брехливими та безпідставними.
Наголошуємо, що Збройні Сили України не застосовують озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями, тим паче важку артилерію. Українські військові виконують бойові завдання виключно у рамках чинного законодавства України та існуючих домовленостей.

Натомість, за результатами фіксації, тільки за останніх 10 діб, ЗФ РФ застосували артилерію калібру 152 мм – 2 рази, а 122 мм – 7 разів, танкове озброєння – 1 раз, міномети калібру 120 мм – 35 разів та 82 мм – 40 разів. Вказані факти свідчать про свідоме порушення російсько-окупаційними військами всіх можливих принципів гуманітарного права. Противник вкотре піддає небезпеці життя українців, які знаходяться по обидві сторони від лінії розмежування, на тимчасово-окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ