Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Британія передала українським захисникам ракети Storm Shadow

Великобританія поставила Україні крилаті ракети Storm Shadow. Це дасть українським військам новий ударний потенціал великої дальності напередодні довгоочікуваного контрнаступу українських військ.

Про це повідомили CNN кілька посадовців, які обіймають високі посади.

Storm Shadow – це крилата ракета великої дальності, спільно розроблена Великою Британією і Францією. Зазвичай її запускають з повітря.  З дальністю стрільби понад 250 км або 155 миль вона лише трохи поступається 185-мильній американській армійській системі класу "земля-земля" (ATACMS).

Критично важливо, що Storm Shadow має достатню дальність, щоб завдати удару вглиб тимчасово окупованої росією території України. 

Західний посадовець повідомив CNN, що Велика Британія отримала запевнення від українського уряду, що ці ракети будуть використовувати лише в межах суверенної території України, а не для ударів по території росії. Зауважимо, що британські офіційні особи часто виступають з публічними заявами, в яких визначають Крим як українську суверенну територію, називаючи його "незаконно анексованим".

Ракета Storm Shadow є "справжньою зміною правил гри з погляду дальності дії", – сказав американський військовий посадовець, який обіймає високу посаду. Ракета надає Києву можливості, про які він просив з самого початку війни, додав посадовець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ