Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Британська розвідка: аналіз ударів росії по Одесі

Під час дальніх ударів по Одесі та інших районах півдня України, починаючи з 18 липня, росіяни застосували незвичну кількість ракет AS-4 KITCHEN — 5,5-тонної зброї, яка спочатку призначалася для знищення авіаносців.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

При цьому ударна кампанія Росії характеризується поганою розвідкою і дисфункціональним процесом націлювання.

“Пошкоджень зазнали кілька зерносховищ у порту Чорноморськ на південь від Одеси, а також історичний центр міста. 24 липня Росія завдала односторонніх ударів ударними безпілотниками по доках на річці Дунай, приблизно за 200 метрів від румунського кордону”, — відзначили у британській розвідці.
За даними британської розвідки, у період з серпня 2022 року по червень 2023 року, коли Чорноморська зернова ініціатива все ще була чинною, Росія загалом утримувалася від нанесення ударів по цивільній інфраструктурі в південних портах.

“Оскільки Росія не змогла продовжити угоду, Кремль, ймовірно, відчуває себе менш політично обмеженим і намагається завдати удару по цілях в Одесі”, — йдеться у звіті британської розвідки.

При цьому у розвідці зауважили, що це відбувається, оскільки РФ нібито “вважає, що Україна зберігає військові активи в цих районах”.

З початку війни ударна кампанія Росії характеризується поганою розвідкою і дисфункціональним процесом націлювання, додали британські розвідники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ