Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт  |  Кримінал

Британські спец-служби взялися за корупційний скандал ФІФА

Англійці мають підозри про "відмивання" грошей футбольної структури через установи Лондона, - ТСН.

Великобританія приєдналася до розслідування корупційного скандалу в ФІФА, пов'язаного з голосуванням стосовно визначення країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 років.

Директор англійського департаменту по боротьбі з шахрайством в особливо великих розмірах (SFO) Девід Грін підтвердив, що англійські спецслужби ведуть роботу в цьому напрямку.

"Є невирішені питання, що стосуються відмивання грошей, ми працювали в цьому напрямку, і у нас з'явилися деякі питання. Ми поки не впевнені, що одним із каналів відмивання грошей був Лондон, але такі підозри є. Ясно одне: гроші перекладалися з Сіднея в Тринідад і Тобаго. Нам потрібно з'ясувати точний маршрут цих коштів.

Ми припускаємо, що Австралія, претендуючи на проведення чемпіонату світу, направила 270 тисяч фунтів стерлінгів колишньому віце-президенту ФІФА Джеку Уорнеру. І в цій справі може фігурувати Лондон", - розповів Грін.

Нагадаємо, в останні місяці ФІФА потонула в корупційних скандалах. Рішення віддати два наступні світові форуми Росії та Катару пов'язують з хабарями працівникам верхівки структури, а проти її очільника Йозефа Блаттера навіть була порушена кримінальна справа у Швейцарії.

Зазначимо, що Блаттер, як і президент УЄФА Мішель Платіні, були відсторонені від виконання своїх обов'язків строком на 90 днів.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ