Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Британці навчають ЗСУ робити потужні бомби, розміром з бляшанку

Цю вибухівку українські війська застосовують для пристроїв на землі, на полі бою або з неба для дронів.
Фото ілюстративне: Getty Images

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на CNN. 

За даними видання, ці бомби розміром з бляшанку можуть застосовуватись як проти російських солдатів, так і для руйнування приміщень, окупованих росіянами.

“Якщо у нас є пріоритетна ціль, звісно ми використовуємо це обладнання проти неї. … Ми використовуємо їх для вибухових пристроїв на землі, на полі бою або з неба для дронів”, — цитує CNN українського солдата.

За даними американського видання, схожу вибухівку використовували у Бахмуті для обстрілу будівель, де перебували російські військові.

Окрім навчань, як виробляти вибухівку, британські експерти постачають ЗСУ також важливими компонентами, як то перемикачі, мікрочипи та принтери 3D, повідомляє CNN і додає, що ці частини значно легше отримати від експертів, ніж через країни НАТО.

У квітні низка міжнародних видань повідомила про витік в мережу документів Пентагону, де йшлося про плани США та НАТО щодо України. Серед іншого, у документах повідомлялось про присутність в Україні військових з інших країн, зокрема Великої Британії, США, Латвії та інших.

Білий дім тоді пояснив, що “у посольстві США є невеликий військовий контингент, який працює разом з офісом аташе з питань оборони, щоб допомогти нам працювати над підзвітністю обладнання, яке надходить в Україну і виходить із неї".

За документами, близько 50 осіб іноземного персоналу сил спеціального призначення в Україні — британці. Тоді Міноборони Британії повідомило, що ця інформація є неточною і є такою, що “поширює дезінформацію”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ