Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Будівельні бригади зі Львівщини відновили вже 40 пошкоджених осель на Херсонщині

Львівщина – один з 15 регіонів України, які долучилися до проєкту «Пліч-о-пліч», що має на меті допомогти відбудувати громади Херсонщини, які найбільше постраждали від агресії росії.

Наша область взяла під свій патронат селище Біла Криниця, села Нова Зоря і Таврійське. Бригади будівельників зі Львівщини працюють у цих населених пунктах з липня, повідомляють в ЛОДА. 

«Наші спеціалісти виїжджали на місце, провели обстеження зруйнованих будівель, проаналізували вартість завданих збитків та склали відповідні дефектні акти. Паралельно з цим ми сформували будівельні бригади, які розпочали відновлювальні роботи», – розповів т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОВА Роман Дуля.

Об’єкти, які планує відновити Львівщина, поділені на категорії. Це – поточний ремонт, капітальний ремонт, частково пошкоджене або зруйноване житло.

Першочергово відновлюють пошкоджене житло, в яке відразу після завершення робіт можуть заселитися люди.

Так, у селі Нова Зоря вже відновили 9 житлових будинків та у 6 тривають роботи. Таврійське – 11 житлових будинків відремонтували і ще у 22 проводять будівельні роботи. Біла Криниця – завершили роботи у 20 будинках, у 36 оселях продовжують відновлення.

«До прикладу, у будинок пані Олени зі села Таврійське окупанти влучили двічі. Внаслідок цього були пошкоджені всі вікна і двері. В цих умовах, без світла і газу, вона провела цілу минулу зиму. У липні наші ремонтні бригади провели заміри і розпочали роботи. Станом на сьогодні вже повністю відновили вікна, двері та пошкоджений дах», – зазначив Роман Дуля.

Родини, оселі, яких відновили, поступово повертаються в домівки. Так, у село Таврійське повернулись 4 родини, у Білу Криницю – майже десяток.

Роботи у помешканнях трьох населених пунктів планують завершити до кінця жовтня-початку листопада цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ