Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Будівництво обходу м. Львова відбудеться за рахунок вигідного кредиту ЄІБ

Сьогодні, 6 листопада 2019 року, розпорядженням Кабінету Міністрів України ухвалено рішення про залучення кредитних коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у розмірі 450 млн євро на розвиток транс'європейської транспортної мережі. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.
Проєкти ЄІБ

Йдеться про будівництво обходу м. Львова та капітальний ремонт ділянок міжнародної автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса (в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях).

Суверенний кредит на суму до 450 млн євро з доходами (процентами), надається Державному агентству автомобільних доріг України (Укравтодор). Позика буде складатися з трьох траншів:

- транш 1 у розмірі 100 млн євро для фінансування капітального ремонту ділянки дороги М-05 Київ – Одеса в Черкаській області;

- транш 2 у розмірі 80 млн євро для фінансування будівництва північної частини об’їзної дороги міста Львова;

- транш 3 у розмірі 270 млн євро для фінансування капітального ремонту ділянки автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса в Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

Суверенний кредит надається терміном на 15 років, включаючи 4-річну пільгу (початок дії кредитної угоди – 2021 р., кінцевий термін повернення кредиту – 2035 рік). Виплати – щопіврічне погашення. База та маржа процентних ставок: 6 міс. EURIBOR + 100 bps. 

Міністр інфраструктури повідомив, що проєкт вплине на економічний розвиток України, покращить її міжнародний імідж та забезпечить належну якість траси М-05 для громадян та бізнесу. За висновками експертів, проєкт вплине на якість життя не менше ніж 3,2 млн мешканців України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ