Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджет Львівщини у першому кварталі перевиконано на 40 млн грн

Голова постійної депутатської комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Володимир Квурт в ефірі Радіо Перше повідомив, що станом на початок квітня бюджетний процес в області ще триває, вносяться зміни до бюджету розвитку.
Володимир Квурт

Виконання бюджету області та окремих громад у першому кварталі депутати оцінюють позитивно.

"Динаміка за перших три місяці бюджетного року доволі втішна, станом на початок квітня маємо перевиконання обласного бюджету більш ніж на 40 мільйонів гривень. Навіть найбідніша громада, з коефіцієнтом податкоспроможності 0,12 сьогодні виконує бюджет і це хороший сигнал", - сказав Володимир Квурт.

Зекономлені кошти депутати планують розподілити на різні цільові програми: для посилення безпеки, фінансування військових частин, розширення програми підтримки культури, підтримки підприємців в період карантину.

"27 обласних цільових програм затверджені обласною радою в березні. Але впродовж року виникають потреби додати фінансів у різні сфери. Тепер ми бачимо, що зможемо це зробити" - запевнив голова комісії.

При розподілі фінансових ресурсів області депутати керуються основним документом - Стратегією розвитку Львівщини. Саме з огляду на прописані стратегічні цілі визначають, яка програма, які заходи пріоритетні.

У 2021 році вперше бюджети громад формуються напряму, а не через обласний бюджет. Володимир Квурт наголошує, що функція обласної ради в бюджетному процесі тепер полягає в тому, щоб збалансувати потреби громад, не залишити покинутими бідніших і реалізовувати стратегію розвитку Львівщини.

"Залишати ці нерозподілені кошти на рахунках - не по-господарськи, адже область і громади потребують розв'язання питань вже сьогодні. Наша мета - створити заможні громади, щоб люди мали комфортні умови для життя і не покидали територій" - підсумував Володимир Квурт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ