Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджет Львівщини у січні отримав доходів на 2,4 млрд грн

Позаду перший місяць бюджетного року і його оперативні підсумки стосовно доходів бюджету доволі обнадійливі

Фото: Depositphotos

Згідно з оперативними підсумками січня за доходами бюджету Львівщини, до загального фонду надійшло 2,4 млрд грн податків. Це на 13% або 270 млн грн більше від січневого плану.

Позаду перший місяць бюджетного року і його оперативні підсумки стосовно доходів бюджету доволі обнадійливі, зазначають в Департаменті фінансів Львівської ОВА.

До загального фонду бюджету області надійшло 2,4 млрд грн податків. Це більше від січневого плану на 13% або 270 млн грн, щоправда, ще не затвердили бюджет однієї територіальної громади, Новокалинівської.

«Порівняно з надходженнями в січні 2023 року зростання становить 26% або 492 млн грн. Динаміку аналізуємо в співставних умовах, тобто без ПДФО з військових, який вже у повному обсязі надходить до державного бюджету. Приріст з податку на доходи фізичних осіб становить 27%, з єдиного податку – 39%, з плати за землю – 25%. Меншими наразі є надходження податку на прибуток підприємств та рентної плати за природні ресурси», – повідомляють в департаменті фінансів Львівської ОВА.

До державного бюджету платники області сплатили 9,7 млрд грн податків, що на 3,8 млрд грн або 63% більше порівняно з січнем 2023 року. Значного приросту, передусім, досягли за митними податками і зборами, що, ймовірно, пов’язано з роблокуванням державного кордону в січні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ