Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджетна комісія заслухала пропозиції щодо розподілу коштів на 2006 рік

10 січня бюджетна комісія заслухала пропозиції голів постійних комісій щодо бюджету області на 2006 рік. Проект розподілу фінансів представили заступник голови облдержадміністрації Валерій П’ятак та керівник управління фінансів Олег Демків.
10 січня бюджетна комісія заслухала пропозиції голів постійних комісій щодо бюджету області на 2006 рік. Проект розподілу фінансів представили заступник голови облдержадміністрації Валерій П’ятак та керівник управління фінансів Олег Демків. Про це повідомив сайт Львівської обласної ради.
Зокрема, за інформацією головного управління фінансів, доходну частину бюджету на 2005 рік не було виконано, проте було стовідсотково виплачено заробітну плату працівникам бюджетної сфери та забезпечено оплату енергоносіїв.
"Проект бюджету на 2006 рік повністю забезпечить передбачене підвищення зарплат (з 1 січня мінімальна зарплата сягла 350 грн., з 1 липня сягне 375 грн. та з 1 грудня - 400 грн.) та оплату енергоносіїв. Проте бюджет формує Київ, а пропоновані нами формули нарахувань у певних галузях не були враховані. Проте показники бюджету значно сприятливіші за минулорічні", - зазначив Олег Демків.
Загальний обсяг обласного бюджету на наступний рік плановано становитиме понад 1 млрд 97 млн грн. Загальний обсяг видатків - 1 млрд 111 млн. Порівняно з минулим роком відбулось зростання доходної частини бюджету на 25%.
На допомогу сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям та інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам приріст видатків становить 45.5 млн грн. (1.5%). Крім того, у проекті враховано нові види субвенцій з Держбюджету. На дітей-сиріт та в дитячі будинки передбачається скерувати 254 тис. грн, а в центри соціальних служб для молоді  - 492 тис. грн. Окремо передбачено витрати на заходи енергозбереження (8 млн грн, в тому числі 2 млн грн на відшкодування лісу для комунальних підприємств) та окремі субвенції на регіональні програми розвитку сіл (загалом 46 млн грн, з яких 24 млн  передбачено на газифікацію, 17 млн грн - на облаштування медичних пунктів, решта - на сільське господарство, шкільні автобуси тощо.До 125 млн грн збільшено обсяг видатків на утримання закладів освіти. За словами Олега Демківа, це дуже добрий показник, адже фіксує зростання на 36%. З Держбюджету буде продовжено виплату боргу освітянам за ст. 57. Для цього виділять окрему субвенцію згідно з постановою Кабміну. У галузі охорони здоров’я збільшено обсяг видатків на 26%  порівняно з 2005 роком. На витрати сільського господарства передбачено 6 млн грн, три з них - на проведення програми землеустрою і підготовки земельних ділянок до продажу на аукціоні. Відтак від їхнього продажу передбачено доходів в сумі 3 млн грн.
Серед новинок бюджету - субвенція в сумі на ремонт і утримання доріг комунальної власності. Депутати облради пропонуватимуть доцільний розподіл цих коштів на місцях.
На соціальний захист та забезпечення виділено 44 млн. грн. В обласному бюджеті вперше передбачено видатки на пільгове медичне обслуговування та оздоровлення громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, відповідно в сумах 641 та 1748 тис. грн.
Комісія продовжуватиме засідання і кінцеві фінансові показники депутати підготують на  чергову сесію облради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ