Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Частина бойовиків залишилася в Комінтерновому, переодягнувшись у цивільне

Село Комінтернове, поблизу Маріуполя на Донеччині, після візиту спостерігачів ОБСЄ залишили не всі бойовики, частина з них переодяглася в цивільне і переховується в будинках місцевих жителів, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Вчора основні сили бойовиків залишили с. Комінтернове. Також звідти була виведена військова техніка противника. Це сталося після чергового візиту та на вимогу місії ОБСЄ та завдяки зусиллям української дипломатії. За оперативною інформацією, невелика кількість бойовиків залишилася у цьому селі, ховаючись у будинках місцевих мешканців та перевдягнувшись у цивільне. Ситуація, як і раніше, перебуває під повним контролем сил АТО, які займають вигідну позицію і мають достатньо сил і засобів для реагування на будь-які дії противника», – сказав Лисенко.

Раніше ОБСЄ повідомила, що її спостерігачі 24 грудня змогли відвідати селище Комінтернове неподалік Маріуполя тільки під наглядом бойовиків із угруповання ОРДО. При цьому на головній вулиці селища спостерігачі побачили багато свіжих слідів гусениць, що відповідали слідам від БМП і танків, повідомили в Організації з безпеки і співпраці в Європі в ніч на п’ятницю.

Повідомлення про те, що бойовики захопили Комінтернове, розташоване у «сірій зоні» на лінії розмежування, яка не контролюється жодною зі сторін конфлікту, з’явилися 22 грудня.

24 грудня ввечері в штабі АТО заявили, що бойовики залишися село.

Бойовики з угруповання ОРДО заперечували заяви щодо захоплення Комінтернова. За їхніми словами, Київ поширює таку інформацію, «щоб у майбутньому виправдати наступальні дії своїх підрозділів».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ