Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Через Буковинську митницю намагалися незаконно провезти банкноти 100-річної давнини

фото - Буковинська митниця
фото - Буковинська митниця
фото - Буковинська митниця
фото - Буковинська митниця
фото - Буковинська митниця
фото - Буковинська митниця
1/3
Працівники Буковинської митниці вилучили обмежені до переміщення банкноти зразка царських випусків 1898-1909 рр., які намагався незаконно провезти чоловік через пункт пропуску «Порубне-Сірет».

Про це інформує Буковинська митниця Держмитслужби.

Громадянин України, який прямував автомобілем до кордону з Румунією, в пункті пропуску «Порубне-Сірет» Буковинської митниці Держмитслужби для проходження митного контролю обрав «зелений коридор». Так він заявив про те, що не має предметів, які підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами та підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо вивезення з митної території України.

Під час здійснення митного огляду буковинські митники виявили не заявлені та приховані від митного контролю 60 банкнот «Кредитний білет» номіналом 1, 3, 5, 10 та 25 рублів 1898 – 1909 років випуску та браслет з клеймом «W.R.1911.14K».

Відповідно до висновку експертамистецтвознавця, виявлені банкноти підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» від 21 вересня 1999 року та можуть бути вивезені за межі митної території України на підставі свідоцтва на право вивезення культурних цінностей.

Жодних дозвільних документів на право переміщення громадянин не надав.

За цим фактом працівники митниці склали протокол про порушення митних правил згідно з ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ