Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Через "Краківець" намагалися незаконно перевезти одяг на 470 тис. грн

фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
1/2
6 лютого ввечері львівські митники спільно з прикордонниками припинили спробу ввезення без оподаткування митними платежами понад 160 одиниць нового одягу вартістю понад 470 тисяч гривень.

Про це інформує пресслужба Львівської митниці.

Одяг через пункт пропуску «Краківець-Корчова» намагався провезти з Польщі 54-річний мешканець Чернівецької області. 

Для проходження митного контролю водій автомобілю "Фольксваген Транспортер" обрав  "зелений коридор". Однак під час митного контролю виникли підозри про можливе переміщення товарів, які підлягають декларуванню та оподаткуванню митними платежами. Автомобіль скерували до місця поглибленого огляду  товарів та транспортних засобів, де митники спільно з прикордонниками виявили прихований від контролю одяг у багажному відділенні. Водій пояснив, що цей товар передав його знайомий і попросив перевезти через кордон. 

Так, водій автомобіля порушив порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, адже переміщував товари в обсягах, які перевищують неоподатковувану норму. 

Згідно з вимогами ч. 1 статті 374 Митного кодексу України не підлягають письмовому декларуванню товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України.

За фактом перевезення одягу склали протокол за статтею 471 Митного кодексу України (порушення порядку проходження митного контролю у зонах спрощеного митного контролю). 

Товари розмістили на складі митниці, невдовзі справу скерують до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ