Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через недофінансування працівники „Львівелектротрансу” залишилися без зарплати

Державна субвенція у розмірі 3 млн. грн, яку підприємство мало би отримати ще у 2008 році, досі не надійшла на рахунки ЛКП «Львівелектротранс» - повідомляють у прес-службі Львівської міської ради. В результаті цього на підприємстві ускладнилася ситуація з виплатою заробітної плати працівникам. «Нам дуже шкода, що не вдається вчасно виплачувати заробітну плату нашим працівникам. Особливо це стосується тих людей, які у січні в усі святкові дні працювали», – каже заступник директора ЛКП «Львівелектротранс» Світлана Маркова.
Міський електротранспорт перевозить безкоштовно понад 15 пільгових категорій пасажирів. Витрати на їх перевезення мали б покриватися з Державного бюджету, але комунальному підприємству щороку затверджують близько половини необхідної суми. На 2009 рік при потрібних, за розрахунками підприємства, 56 млн. грн. у Держбюджеті передбачили тільки 29 млн. Проте і ці кошти надходять невчасно.
На підприємстві очікують, що можливо сьогодні на їхні рахунки надійде 590 тис. грн з заборгованих 3 млн грн. Ці субвенційні кошти підуть на сплату податку з доходів фізичних осіб. А кошти, які підприємство зібрало з плати за проїзд у січні – 900 тис. грн.., - пішли на покриття витрат поточної діяльності та на сплату внесків у пенсійний фонд. «Підприємство працює, перевозить пасажирів, наповнює бюджет, фонди, а на виплату своїм працівникам коштів не має», – підсумовує Світлана Маркова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ