Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Через обстріли і негоду сотні населених пунктів – без світла

При цьому українські енергетики закликають населення зменшити обсяги використання електроенергії
фото з сайту слово і діло

Через російські обстріли та негоду проблеми з електропостачанням спостерігаються у 411 населених пунктах України. При цьому українські енергетики закликають населення зменшити обсяги використання електроенергії на тлі зростання споживання у пікові години.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго" в телеграмі.

"Вчора ввечері, 25 липня, пік споживання був на 4% більшим, ніж у понеділок і зафіксований о 18:50. Для енергосистеми це — потужність кількох теплових енергоблоків, які мають включатися додатково і кількість яких через ремонти суттєво обмежена", — наголосили в компанії.

В Укренерго пов’язують зростання таких показників із інтенсивним використанням кондиціонерів населенням.

"Спека у деяких регіонах спадає, і це привід для того, щоб зменшити використання кондиціонерів. Це дозволить знизити навантаження на енергосистему, яка відновлюється після завданих росіянами масованих ракетних та дронових ударів", — зазначається в дописі.

В Укренерго також розповіли, що через негоду та російські обстріли у низці регіонів України спостерігаються проблеми з електропостачанням.

"Вчора одна з магістральних ліній електропередачі, яка забезпечувала передачу електроенергії від електростанції на сході країни, була пошкоджена обстрілами росіян. Тривають відновлювальні роботи", — повідомили в компанії.

При цьому через негоду відключення споживачів спостерігаються у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Кіровоградській, Івано-Франківській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях

Загалом через бойові дії та з інших причин знеструмленими залишаються 411 населених пунктів. Відновлення живлення відбувається з дозволу військових та за безпекової ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ