Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Через підрив Каховської ГЕС в місцевому зоопарку загинуло понад 300 тварин

У зоопарку Нової Каховки "Казкова діброва" внаслідок підриву Каховської ГЕС через затоплення загинуло близько 300 тварин.

Про це повідомили працівники зоопарку у своїх соцмережах. 

"Загинуло близько 300 тварин, яких наші новокаховчани знали і любили. Мавпочки Анфіса і Чарлік, поні Малиш, віслюк Ося, єноти Мішка, Льоля, Динька, попуга жако Вєня, ворон Рома, бабаки, камерунські кози, вівці, папуги, морськи свинки, фретки і багато інших наших маленьких улюбленців. Врятувалися тільки пара лебедів і качки. Маленьке пташеня лебедів, що народився тільки 5 днів тому, також загинув. Вже о 6 ранку, коли прийшли робітники "Діброви", все було затоплено водою", - повідомили у зоопарку. 

У "Казковій діброві" наголосили, що понад рік тварин намагались евакуювати  із окупованої Нової Каховки, проте російська терористична армія замінувала парк та перекрила усі дороги. 

"Рік назад ми всі гуртом збирали кошти, щоб закупити корма на рік. Допомагали фермери, підприємці, а також багато людей приносили овочі і пересилали гроші на допомогу тваринам. "Діброва" пережила жахливу зиму без світла і опалення. Всі тварини вижили до весни, а потім повернулися назад у "Діброву". Ми робили все, щоб зберегти життя тварин, навіть в такій жахливий ситуації. А сьогодні "Казкова діброва", улюблене місто відпочинку мешканців і гостей Нової Каховки, було знищено окупантами. Це страшне горе, страшний біль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ