Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Через «статистичну помилку» Луцький замок закрили

Ворота Луцького замку сьогодні, 4 серпня, не відкрили для туристів. У зв'язку з віднесенням обласного центру Волині до "червоної" зони карантину почали діяти додаткові обмеження, повідомляє власкор Гал-інфо.

Через це багато туроператорів скасували екскурсії.

"Згідно з рішенням Луцької міської ради у нас працює Центр туристичної інформації. Втім, чимало людей скасували поїздки в Луцьку. Сьогодні зачинений замок, музей волинської ікони, художній музей. Продовжує працювати музей Корсаків",- пояснює начальниця управління туризму та промоції міста.

ФОТО: Гал-інфо. Луцький замок закрили для відвідувачів

Із цього приводу в поліції кажуть, що не каратимуть штрафами.

"На сьогодні бачимо, що все працює, але, головне, щоб люди дотримувались тих вимог, які діяли раніше. Орієнтуємося на профілактику, просто так до адміністративної відповідальності нікого не притягуватимуть",- запевнила речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

Нагадаємо, 31 липня державна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення, щоб віднести Луцьк до "червоної" зони карантину з 3 серпня. На це відреагували в Луцькій міській раді: зібрали позачергове сесійне засідання й ухвалили, щоб дошкільні заклади та громадський транспорт не зупиняв роботу. Також надіслали звернення у Кабмін та Президенту України щоб Луцьк виключили з "червоної" зони.

ФОТО: Гал-інфо. Луцький замок закрили для відвідувачів

Натомість обласна комісія ТЕБ і НС підтримала рішення державної комісії посилити в Луцьку карантинні заходи.

Обговорюючи питання, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко сказав, що не прийняти рішення не можуть, втім, те, що Луцьк віднесли до "червоної" зони назвав "статистичною помилкою".

Також у протокол внесли пропозицію від голови Волинської облради Ірини Вахович, щоб переглянули формулу визначення зон в Україні, мовляв, у сусідніх Львівській і Рівненській областях кількість і динаміка захворювань вища, втім, у їхніх обласних центрах не посилювали карантині обмеження.

Нагадаємо, що регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається такий, у якому наявна хоча б одна з таких ознак:

  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 %;
  • середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11%;
  • показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10%.

На Волині перевищення в одному пункті.

"Серед цих показників ми маємо вищий за рекомендований лише один: коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19. Це 17,5%, замість рекомендованих 11%",- інформувала головна санітарна лікарка Волині Наталія Янко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ